Sälja

Sveriges första miljömärkta klänningsmäklare

Vill du sälja din brudklänning så kan du lämna den till oss. Vi har 8 års erfarenhet av värdering och försäljning av begagnade brudklänningar. Det kostar inget och du får pengar direkt på kontot när den är såld.

Klänningen får exponering i butiken och vår personal hjälper till vid provning. Vi har utbildad sömmerska på plats som fixar de ändringar som kan behövas för att passa nästa brud.

Utgångs priset är ungefär hälften av ditt inköpspris om klänningen är mindre än 2 år gammal, tvättad och i gott skick men varje klänning bedöms individuellt, medtag kvitto. Äldre klänningar och internetklänningar är knepigare att prisbedöma så då är det i samråd med ägaren som priset sätts.

Klänningen behöver inte vara tvättad vid inlämnandet då vi tar hand om det. Vid inlämnandet besiktar vi klänningen och skriver ett avtal där din del framgår.

 

Välgörenhet

Vill du skänka din klänning till välgörenhet så uppger du enkelt vilken organisation eller insamling du vill stötta så skänker vi vår ersättning till samma ändamål. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Klänningsmäkleriet är klimatsmart och efterfrågat både av säljare och köpare och blev 2015 miljömärkt som miljönärvänlig.

Win-Win-Win

 

 

 

Så här gör du om du vill skicka klänningen till oss

Först ringer  eller mailar du till oss så vi vet att klänningen är på väg och att vi har prisbilden på banan. Skicka ingen klänning innan vi är överrens.

Alla brudklänningar är fantastiska och vi älskar att ha ett brett och varierat utbud. Vi har koll på vad våra kunder efterfrågar och det styr även andrahandsvärdet. Det kan ibland låta grymt att värdet på klänningen inte är som du förväntat dig då din klänning naturligtvis är den finaste i hela världen eftersom den var magisk på dig men modet och modellerna som efterfrågas förändras hela tiden och för att kunna sälja en begagnad klänning måste prisbilden ligga rätt.

Skicka en bild först så vi kan värdera klänningen enklare via telefon eller mail.

Grovt räknat om klänningen är mindre än 2 år gammal så tänker vi hälften av inköpspriset och drar av för tvätt och ev. skador. Äldre klänningar bedöms individuellt utifrån efterfrågan.  Vi har också ett maxbelopp på 5000 kr vid utbetalning av inlämnade klänningar för att hålla nere prisnivån i butiken och möta kundernas prisbild av begagnat.

Vi ställer alltid frågor om klänningen vid värderingen som du ska svara på inför inlämnandet.

Har du försökt sälja klänningen själv så vill vi även veta vilket pris du satt så vi får ditt utgångsläge.

  • Vad har du betalat och var är klänningen inköpt?

Det är priset du har betalt som är grunden, inte vad klänningen var värd när den var ny.

Är den köpt på rea så är den nedsatt av en anledning och oftast är det en utgången modell eller någon skada som sänkt priset.  Bifoga kvitto eller inbetalningsbevis för att säkerställa köpesumman och var den är inköpt. Ev. Fraktkostnad vid inköp kan inte heller räknas in i värdet. 

Är klänningen begagnad och saknar kvitto får vi göra en individuell prissättning.

  • Vilket år köptes klänningen?

Om klänningen är mer än 2 år gammal sjunker värdet ytterligare, så om du planerar att sälja klänningen bör du hellst göra det så snart du gift dig för att få mest vid en försäljning.

Om du inte vet när klänningen köptes så kan du uppge året för bröllopet.

Det är också intressant att veta om det finns någon historia om klänningen eller bröllopet som vi kan berätta vidare. Vi älskar klänningarnas historia.

  • Vilket märke och storlek?

Är det en märkesklänning så finns märket på insidan och även storleken är angiven i klänningen.  Har du måttbeställt från någon speciell sida så vill vi veta vilken sida och ungefärlig storlek.

  • Är klänningen tvättad?

Den behöver inte vara tvättad då vi ändå måste tvätta klänningen inför nästa bröllop men vi vill gärna veta om det finns några kända fläckar.

Vi drar av tvättkostnad beroende på hur stor klänningen är dvs. hur många lager kjolen har och hur roligt du haft på bröllopet dvs. hur smutsig klänningen är. Tvättkostnad brukar ligga på 700-1400 kr.

  • Har klänningen några kända skador?

Det är oftast inte ett problem då vi är sömmerskor men sänker värdet då vi måste åtgärda skadan.

  • Är klänningen ändrad?

All ändringssömnad är personlig och därför inte något som du kan räkna in i värdet på klänningen. Även den justering du gjort för att få din drömklänning sänker värdet om den inte är utförd av en ateljé med rätt kunskap då det innebär tid vi måste lägga för att åtgärda felaktigt gjorda ändringar inför nästa försäljning.

  • Efter kontakt och godkänd prisbild så kan du skicka klänningen med Posten eller Bussgods till vår faktureringsadress så hämtar vi ut paketet.

Glöm inte att skriva ut och skicka med VÄRDERINGSUNDERLAG i paketet!

Bröllopstudion Skellefteå AB
Att: Nina Nyman
Ögrensgatan 8
931 54 Skellefteå
TEL: 070-6401871

Instruktionsfilmer hur du enklast packar ner klänningen

PostNords XL kartong köper du hos ditt närmsta postombud. Kostar 31 kr, frakt upp till 5 kg 136 kr.

Bussgods gula Sverigefrakt låda upp till 20 kg. Den är ännu större och rymmer även de största klänningarna. Kostar 273 kr inkl. frakt över hela Sverige.

När vi hämtat ut paketet och värderat klänningen får du ett inlämningsavtal på mail och klänningen tvättas, stryks och hängs fram i butiken.

När klänningen är såld får du pengarna insatt på angivet konto och ett SMS att du ska bekräfta att betalningen kommit fram.