Skicka klänning

Så här gör du om du vill skicka klänningen till oss

Först ringer eller mailar du till oss så vi vet att klänningen är på väg och att vi har prisbilden på banan. Skicka ingen klänning innan vi är överens.

Alla brudklänningar är fantastiska och vi älskar att ha ett brett och varierat utbud. Vi har koll på vad våra kunder efterfrågar och det styr även andrahandsvärdet. Det är inte säkert att din klänning har det värde som du förväntar dig, eftersom modet och modellerna som efterfrågas hela tiden förändras. För att kunna sälja en begagnad klänning måste prisbilden ligga rätt. Skicka en bild först så vi kan värdera klänningen enklare via telefon eller mail.

Så värderas din klänning

Om klänningen är mindre än 2 år gammal så tänker vi grovt räknat hälften av inköpspriset och drar av för tvätt och eventuella skador. Äldre klänningar bedöms individuellt utifrån efterfrågan. Vi har också ett maxbelopp på 7 000 kr vid utbetalning av inlämnade klänningar, för att hålla nere prisnivån i butiken och möta kundernas prisbild av begagnat.

Vi ställer alltid frågor om klänningen vid värderingen som du ska svara på inför inlämnandet. Har du försökt sälja klänningen själv så vill vi även veta vilket pris du satt så vi får ditt utgångsläge.

  • Vad har du betalat och var är klänningen inköpt?

Det är priset du har betalt som är grunden, inte vad klänningen var värd när den var ny. Är den köpt på rea så är den nedsatt av en anledning och oftast är det en utgången modell eller någon skada som sänkt priset. Bifoga kvitto eller inbetalningsbevis för att säkerställa köpesumman och var den är inköpt. Eventuell fraktkostnad vid inköp kan inte heller räknas in i värdet. Är klänningen begagnad eller saknar kvitto får vi göra en individuell prissättning.

  • Vilket år köptes klänningen?

Om klänningen är mer än 2 år gammal sjunker värdet ytterligare, så om du planerar att sälja klänningen bör du helst göra det så snart du gift dig för att få mest vid en försäljning. Om du inte vet när klänningen köptes så kan du uppge året för bröllopet. Det är också intressant att veta om det finns någon historia om klänningen eller bröllopet som vi kan berätta vidare. Vi älskar klänningarnas historia!

  • Vilket märke och storlek?

Är det en märkesklänning så finns märket på insidan. Även storleken är angiven i klänningen. Har du måttbeställt från någon speciell webbsida så vill vi veta vilken sida och ungefärlig storlek.

  • Är klänningen tvättad?

Klänningen behöver inte vara tvättad vid inlämning då vi ändå måste tvätta den inför nästa bröllop, men vi vill gärna veta om det finns några kända fläckar. Vi drar av tvättkostnad beroende på hur stor klänningen är, det vill säga hur många lager kjolen har, och hur roligt du haft på bröllopet, det vill säga hur smutsig klänningen är. Tvättkostnad brukar ligga på 700-1 400 kr.

  • Har klänningen några kända skador?

Det är oftast inte ett problem då vi är sömmerskor, men det sänker värdet eftersom vi måste åtgärda skadan.

  • Är klänningen ändrad?

All ändringssömnad är personlig och därför inte något som du kan räkna in i värdet på klänningen. Om den justering du gjort för att få din drömklänning inte är utförd av en ateljé med rätt kunskap sänker det också värdet, då det innebär att vi måste lägga tid på att åtgärda felaktigt gjorda ändringar inför nästa försäljning.

  • Efter kontakt och godkänd prisbild skickar du klänningen med posten eller Bussgods till vår faktureringsadress, så hämtar vi ut paketet.

Bröllopstudion Skellefteå AB
Ögrensgatan 8
931 54 Skellefteå

Telefonkontakt: 070-640 18 71

Glöm inte att skriva ut och skicka med värderingsunderlaget i paketet. Du hittar det i pdf:en nedan.

  • När vi fått klänningen

När vi hämtat ut paketet och värderat klänningen får du ett inlämningsavtal på mail och klänningen tvättas, stryks och hängs fram i butiken. När klänningen är såld får du pengarna insatta på angivet konto och ett SMS att du ska bekräfta att betalningen kommit fram.

Instruktionsfilmer om hur du enklast packar klänningen

PostNords XL kartong
Hos ditt närmsta postombud.

Bussgods gula Sverigefrakt
Låda upp till 20 kg.