Öppet: onsdag - fredag 12-17

Hela sommaren

Vanliga frågor

Våra vanligaste frågor

Prova och köpa klänning

Hyr ni ut brudklänningar?
Nej, vi säljer brudklänningar som våra kunder lämnat in till försäljning.

Vad kostar det att köpa en klänning via er?
Vi har brudklänningar i alla möjliga prisklasser och modeller, och en del av vår vision är att alla ska kunna säga ”Yes to the dress” utan att det kostar skjortan. Eftersom klänningarna hos oss är begagnade kan du ofta hitta din drömklänning betydligt billigare än det skulle vara att köpa en nyproducerad.

Har ni min storlek i butiken?
Vi får in nya klänningar hela tiden och har en stor variation av olika storlekar. Kom in i butiken för att pröva ut rätt modell! Vi kan justera vissa storlekar något genom ändringssömnad.

Hur långt innan bröllopet bör jag komma in och prova?
När du är redo, men i god tid så att det finns utrymme för eventuella ändringar. Slutprovningen sker i regel cirka 1 månad innan bröllopet och då vill vi att du har med dig de underkläder och skor som du ska bära den stora dagen, så att vi kan säkra att allt passar perfekt.

 

Går det att boka tid en lördag?
Ja. Men eftersom vi ofta har högt tryck på våra öppna lördagar har vi begränsat den bokningsbara tiden till 1 timme/provning under dessa dagar. På både vardagar och helger har vi också alltid drop in under ordinarie öppettider, där alla är välkomna.

Bör jag boka tid om jag inte bor i Skellefteå?
Vi rekommenderar alltid att boka tid om du har en bit att köra, så att vi kan ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Kan jag ta med mitt tjejgäng till butiken?
Absolut – vänner är varmt välkomna att vara med vid provningen. Är ni många rekommenderar vi dock att boka en VIP-kväll för att få en riktigt härlig upplevelse med bättre service. Vi har också paketerbjudanden för möhippor. Läs mer under fliken KÖPA.

Hur länge får jag ”hänga av” en klänning?
Vi rekommenderar att du åker hem och sover på saken när du hittat din drömklänning, då vi verkligen vill att det ska kännas rätt för dig. Men vi har endast unika klänningar, det vill säga en av varje sort, så det är svårt att lägga av ett plagg under en längre tid. Vi brukar i regel hålla oss till en dag.

Kan ni förvara min klänning i väntan på bröllopet?
Ja, det går oftast bra att klänningen du köpt hänger kvar hos oss fram till slutprovning. Kontakta oss så kommer vi överens.

Sälja klänning

Köper ni min brudklänning?
Nej, men du är varmt välkommen att lämna in brudklänningar för försäljning och låta dem leva vidare på nya bröllop. Vi exponerar din klänning i butiken och du får betalt när den sålts. Mer information finner du under fliken SÄLJA.

Vad bestämmer butikspriset på klänningen som jag vill lämna in till försäljning?
Priset bestäms av många faktorer, bland annat ordinarie inköpspris, skick och modegrad. Utförlig information hittar du under fliken SÄLJA.

Jag bor för långt ifrån er för att kunna komma och lämna in min klänning. Kan jag ändå sälja min klänning via er?
Det går bra att skicka klänningen till oss med post. Läs mer om hur du gör under fliken SÄLJA. Ibland åker vi på turné och samlar in klänningar på andra orter. Håll utkik i våra sociala medier!

Vad händer om min klänning inte blir såld?
Beroende på modell och säsong kan det ta längre eller kortare tid för en klänning att bli såld. Du äger alltid din klänning själv även när den hänger i butiken, och du kan när som helst ta hem den igen. Men bröllopssäsongen har olika toppar och dalar, så vi behåller gärna klänningen under åtminstone några månader för att ge den en chans att hitta sin nya ägare.

Ändra klänning

Jag har hittat min drömklänning hos er, men jag har ändrat vikten och är rädd att den inte passar. Vad ska jag göra?
Då får vi den att passa! Vi är sömmerskor och kan justera och sy om de flesta klänningar så att de blir perfekta. Läs mer under fliken ÄNDRA.

Jag vill ha hjälp med ändring av en egen brudklänning, hur går jag tillväga?
Är det en brudklänning som ska ändras rekommenderar vi att du bokar en tid via Bokadirekt, så vi kan bedöma utgångsläget och lämna pris. Vanliga kläder som behöver mindre ändringar kan du komma in med under våra vanliga öppettider.

Hur mycket kostar det att göra en ändring?
Det bedöms på plats och beror på hur ändringen ska utföras, så ta med dig klänningen till butiken under ordinarie öppettider för mer information, eller boka helst en tid via Bokadirekt.

Övrigt

Tar ni emot balklänningar och frackar till försäljning?
Nej, vi förmedlar endast brudklänningar. Ändringssömnad av balklänningar och frackar kan vi däremot ordna.