Öppet: onsdag - fredag 12-17

Hela sommaren

Vision

Sveriges första klänningsmäklare

Alla har en dröm. Våga lyssna på din egen och följ den.

Året var 2011, och Nina Nyman hade en vision. En längtan efter att skapa något helt nytt i bröllopsbranschen, något mer hållbart och kundvänligt. Internethandeln hade exploderat och billiga Kina-klänningarna vällde in i Sverige. Köparna jublade, men bröllopsbranschen rasade över utvecklingen och många butiker stängde. Den som köpt sin klänning på nätet var inte välkommen att få hjälp med de ändringssömnader som behövdes.

Nina öppnade en butik som både välkomnade ändringssömnad av internetbeställda klänningar och tog emot begagnade klänningar till försäljning second hand. Hon blev Sveriges första klänningsmäklare av brudklänningar. Klänningar började skickas från hela landet och blivande brudar körde från hela norra Sverige för att hitta sin favorit bland de hundratals begagnade brudklänningarna i butiken.

Nina älskade att ta emot dem. Butiken blev snabbt känd för sin personliga service och kärleksfulla bemötande. Och här fanns något för alla kroppar, stilar och plånböcker.

Men hösten 2018 tog allt en oväntad vändning. Nina fick möta cancer. Hela buken visade sig vara fylld av tumörer och en operation var oundviklig. Allt ställdes på sin spets och Bröllopstudion var på väg att läggas ner. Räddningen blev en nominering till näringslivsgalan Alvargalan. Årets Hållbara Företag. Det blev den livlina som Nina behövde för att komma tillbaka efter operationen. Bröllopstudion vann inte priset, men uppmärksamheten ledde till något mycket värdefullare: större mod, och nya insikter. Den nytändning Nina fick har nu gjort att hon kunnat lyfta företaget till nästa nivå och uppfylla en ny dröm: ett erbjuda personligt utformade bröllopsceremonier.

Idag har tiden hunnit ikapp Ninas idé. Förr valde klänningsköparna second hand av ekonomiska skäl, men idag är de mycket mer miljömedvetna och många väljer klimatsmart second hand i första hand. Bröllopstudion är det hållbara alternativet där allting utgår från den fria viljan.

Ninas vision är att alla ska kunna följa sitt hjärta, välja sin egen drömklänning och gifta sig med den man älskar på precis det sätt man vill.